Hundevennlig MASSIV

Sommerens eventyr, en langtur på 300 km og 13500 høydemeter, gjennom storslått norsk natur. Dette blir bra! Rebecca, jeg og våre to hunder Lasse og Leia er ikke bare på loffen for oss selv, men også denne gangen for en god sak. 

Turfølget

Kreftforeningen har vi nok alle hørt om, men har du hørt om de 17 ulike pasient- og likepersonsorganisasjonene som Kreftforeningen jobber sammen med? Alle disse er selvstendige organisasjoner som jobber for en bedre fremtid for kreftrammede og pårørende, og tilsammen har de 37 000 medlemmer. 

Disse fortjener å bli hørt, og det var en av grunnene til at vi løftet frem Ung Kreft på forrige ut. Ettersom disse organisasjonene også er en del mindre enn Kreftforeningen, får de inn færre midler. Innsamlingen til turforliv vil derfor være enda viktigere, og du og jeg kan virkelig gjøre en forskjell <3

Denne sommeren har vi valgt å samle inn penger til Blodkreftforeningen, en organisasjon som jobber for personer som har eller har hatt en blodkreftrelatert sykdom, samt pårørende til disse. 

Vi har kalt turen for Massiv, etter DNT’s MASSIV. Det var denne turen vi egentlig hadde tenkt til å gå, men ettersom det ikke lar seg gjøre å komme seg til start og fra mål med oppakning og hunder uten å måtte kjøre egen bil, har vi bestemt oss for å endre litt på ruta og lage vår egen, hundevennlig variant av MASSIV turen. Friluftsliv og langtur er noe som kan være tilgjengelig for alle, og derfor foretrekker jeg å bruke offentlig transport når det er mulig! Vi tar toget til Bjorli, og går til Haugastøl (eller en annen stasjon i området).

Her er ruta:

Ruta, fra Bjorli i nord til Haugastøl i sør

Ruta er identisk MASSIV mellom Sota sæter (som er startpunktet) og Geiterygghytta, men vi har altså tatt oss noen friheter og flyttet hele turen litt nordover, slik at den blir omtrentlig like lang. Vi går da desverre glipp av Hardangervidda, men det området krysset vi heldigvis nå i vinter som var (du kan lese mer om denne turen her).

Om du trenger inspirasjon selv til både lange og små turer, så anbefaler jeg UT.no. Her finner du garantert noe i nærområdet ditt!

Så kort forklart: fra 16. juli til 6. august kommer vi til å vandre gjennom hele fire nasjonalparker, og vi må slite oss opp og ned 13500 høydemeter med styggen på ryggen. Med telt, fiskestang og blikket vendt sørover, blir dette nok litt av et eventyr. Vi håper dere har lyst til å følge oss på turforliv’s syvende ekspedisjon, og at dere ønsker å gi noen kroner til innsamlingen. Mer informasjon kommer fortløpende!

Hilsen Linas

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *